Hoe het ooit begon: het verhaal van Christmas Sweats

Hoe het ooit begon: het verhaal van Christmas Sweats

Wie droomt er niet van; een bedrijf beginnen met je beste vriend en samen je ideeën laten groeien tot onderneming van formaat terwijl je onderweg heel veel lol hebt, plezier beleeft en alles samen deelt? 

Dit is namelijk precies hoe Christmas Sweats ooit ontstaan is. Een klein verhaaltje over de geschiedenis van ons mooie bedrijf waar we elk jaar weer streven naar de mooiste en foutste kersttruien die heerlijk zitten. Jingle all the way met ons! 

Een stukje terug in de tijd 

In 2016 richten wij, Christoffer en Jesper Jule Sweaters op. Als vrienden hadden we samen in het buitenland gestudeerd en bij terugkomst in Denemarken wilden we graag iets samen doen. 

Het idee was heel simpel: wij wilden kerst nog mooier maken dan het al is door leuke, comfortabele en unieke kersttruien te ontwerpen en te produceren. En nee, we breien ze niet zelf en dat is maar goed ook ;-) want iedereen heeft zijn sterke kanten en breien is er niet eentje van ons! Wel komt ieder ontwerp uit onze handen en is dus helemaal uniek. 


En dus stonden we in 2016 met 1000 kersttruien op de grootste kerstmarkten van Denemarken en onze kersttruien waren direct een hit. Vanaf 2018 zijn we full-time met de kersttruien aan de slag gegaan. Daarna zijn we jaarlijks stevig blijven groeien en inmiddels verkopen we onze truien door heel Europa. Dit jaar maken we er meer dan 1.5 miljoen maar daarbij verliezen we onze naasten, geheel in het kader van de kerstgedachte, uiteraard niet uit het oog, maar daarover in een volgende blog meer!


“Kerst nog mooier maken met je beste vriend: dat is toch een droom van iedereen?"-  Jesper 

Wij maken kerst nog mooier 

Jesper en Christoffer zijn ontzettende fans van kerst. Er is geen mooier jaargetijde, met al die lichtjes, vrolijkheid en gezelligheid. “Daar dragen wij dus graag aan bij en wat is er nu fijner dan kerst nog mooier maken met je beste vriend? Dat is echt een droom die uitkomt!” vertelt Jesper. 

Groeien 

“Christmas Sweats groeit elk jaar en daar werken we heel erg hard voor. We hebben inmiddels al 300 aangesloten verkooppunten”, vertelt mede-oprichter Christoffer. En de groei is er nog lang niet uit. Christmas Sweats verkoopt inmiddels kersttruien in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Denemarken, Zweden en Noorwegen. Van een bescheiden 40.000 euro omzet in 2016 steeg de omzet in 2022 naar 5.2 miljoen per jaar. En het doel is nog altijd om deze omzet te verdubbelen binnen 3 jaar. Wat als een grapje begon, is uitgegroeid tot een prachtige onderneming van twee vrienden met een voorliefde voor kerst. 

Duurzaamheid 

Duurzaamheid zit in het DNA van Christmas Sweats want vanaf de allereerste productieronde is duurzaamheid iets wat onze aandacht krijgt. Duurzaamheid staat bij ons voorop, nog voor omzet en winst. 

Hoe kunnen we zo duurzaam mogelijk produceren en hoe zorgen we dat de kwaliteit altijd perfect blijft? 

Ons duurzaamheidsteam zit nooit stil en heeft ervoor gezorgd dat wij het meest duurzame kersttruienmerk ter wereld zijn. Sterker nog, wij zijn het enige merk ter wereld dat voldoet aan de GOTS standaard. Het Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk dat eisen stelt aan zowel de productie van de materialen als de verdere verwerking ervan tot kledingstukken. Dit keurmerk is het strengste keurmerk dat bestaat voor kleding en wij zijn er dan ook heel trots op dat wij het mogen voeren. 


De productie van een Christmas Sweats kersttrui zorgt voor 15 kg minder CO2 uitstoot dan een vergelijkbare trui terwijl we zorgen voor betere landbouw-, bodem- en arbeidsomstandigheden. Daarnaast zijn alle hangtags, verzendzakken en bijvoorbeeld polybags gemaakt van gecertificeerd duurzame materialen. Door duurzaamheid zo te verwerken in ons bedrijf, wordt de gehele keten duurzamer. 

Duurzaam is niet duur 

Dat duurzaam niet duur hoeft te zijn bewijzen we graag met de prijs van onze duurzame kersttruien. Deze behoren namelijk tot de goedkoopste duurzame kersttruien ter wereld omdat duurzaamheid vanaf dag één in ons productieproces is opgenomen. 

Duurzaam is dus zeker niet duur! 

Maak kennis met onze kersttruien collectie 

Ieder jaar maken we weer een nieuwe prachtige collectie kersttruien en ons ontwerp is zelfs gepatenteerd. Van foute kersttruien tot een kersttrui voor je kind maar we houden ook van bijzondere kersttruien. Zo hebben we kersttruien voor gamers, hondenliefhebbers en disco-fanatiekelingen. Sinds een aantal jaar maken we ook nog kerstsokken, kerstjurken en zelfs pyjama's in kerstthema!  


Maak kerst dit jaar nog mooier met onze kersttruien collectie