Handelsvoorwaarden

Algemene informatie

Christmas Sweats ApS
BWT-Nr. 38030914
Hermodsvej 18B
8230 - Aabyhøj
Denemarken
Klantenservice: info@christmassweats.nl
Telefoon: +45 81 60 00 71

1. Betaling en prijzen

Op www.christmassweats.nl kan er betaald worden met iDeal, Visa, Mastercard, Maestro, PayPal, ApplePay en cadeaubonnen. Christmassweats.nl rekent geen kosten voor betalingskaarten.

Het bedrag zal pas van uw rekening worden afgeschreven wanneer het artikel is verzonden doorwww.christmassweats.nl.
Er wordt nooit een hoger bedrag afgeschreven dan wat u heeft goedgekeurd bij de betaling.

Alle prijzen zijn vermeld in Euro en altijd incl. BTW, maar excl. verzendkosten.

1.1. Reservering
Als u een internationale betaalkaart zoals Visa of Mastercard gebruikt, wordt het bedrag automatisch gereserveerd op uw rekening wanneer de betaling is goedgekeurd.

De aanbieder van uw betaalkaart bepaalt dat het bedrag wordt gereserveerd op uw rekening wanneer u een betaling bij Christmassweats.nl goedkeurt. De aanbieder bepaalt ook wanneer een gereserveerd bedrag weer wordt teruggestuurd als een aankoop wordt geannuleerd.

2. Levering en transport

De levering gebeurt via FedEx, PostNL, DHL of GLS. De verwachte levertijd is 2 werkdagen. Christmassweats.nl levert in heel Nederland.
 
2.1. Leveringskosten
Bij aankopen boven de € 70 is er gratis verzending. Bij aankopen onder de € 70 kost de verzending € 5,95.
Express levering kost € 11,95. 

3. Herroepingsrecht

Je herroepingsrecht is geldig tot en met 14 januari 2024.

Vanaf 31 december 2023 geldt de wettelijke retourtermijn van 14 dagen. Hierbij verloopt de retourtermijn 14 dagen na de dag waarop je:

  • Het product hebt ontvangen.
  • Het laatste product in fysiek bezit hebt gekregen in het geval van een overeenkomst voor meerdere verschillende producten die in één bestelling zijn geplaatst en afzonderlijk worden geleverd.
  • Het laatste deel of de laatste zending in fysiek bezit hebt gekregen in het geval van een overeenkomst voor de levering van een product dat uit meerdere zendingen of onderdelen bestaat.
  • Het eerste product in fysiek bezit hebt ontvangen in het geval van overeenkomsten voor regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode.

Binnen de herroepingstermijn dien je ons op de hoogte te stellen van je wens om de aankoop te herroepen. Deze mededeling kan schriftelijk worden gedaan via e-mail aan de klantenservice op info@christmassweats.nlof door te bellen naar +45 81 60 00 71. Zorg ervoor dat je je ordernummer bij de hand hebt.
In je mededeling dien je duidelijk aan te geven dat je gebruik wilt maken van je herroepingsrecht.

Je kunt er ook voor kiezen om ons standaard herroepingsformulier te gebruiken, dat je onderaan deze voorwaarden kunt vinden, bij punt 8.

Het is niet voldoende om het aannemen van het product alleen te weigeren zonder ons tegelijkertijd een duidelijke mededeling hierover te doen. 

3.1. Herroeping van een deel van de aankoop
Als je meerdere producten bij ons hebt gekocht, heb je de mogelijkheid om één of meerdere producten retour te sturen, zelfs als ze in één bestelling zijn gekocht.

Houd er rekening mee dat je de verzendkosten niet terugkrijgt als je een deel van je aankoop wilt retourneren.

3.2. Retournering
Je dient je bestelling zonder onnodige vertraging en uiterlijk op 14 januari 2024 te retourneren (vanaf 31 december 2023 is dit 14 dagen).
 
Indien je een of meerdere producten wilt retourneren, kun je gebruikmaken van onze retourportaal.
 
Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice via e-mail op info@christmassweats.nl of telefonisch op +45 81 60 00 71.

Door deze stappen te volgen, kun je je producten eenvoudig en snel retourneren:
 
Stap 1: Open onze retourportaal en vul je e-mailadres en je ordernummer in. Klik vervolgens op "Select items".

Stap 2: Kies de producten die je wilt retourneren. Geef de reden op voor de retournering van de producten die je wilt retourneren. Klik vervolgens op "Select return method".
 
Stap 3: Kies de methode voor terugbetaling en verzending die je wilt gebruiken.
 
Bij retournering zijn de kosten voor een retourlabel € 5,95, die in mindering worden gebracht op je terugbetaling.
 
Bij omruiling draagt de klant de kosten voor het terugsturen, die € 5,95 bedragen.
Christmassweats.nl betaalt de nieuwe verzendkosten.
 
Klik vervolgens op "Return items".
 
Stap 4: Je ontvangt nu per e-mail een retourlabel. Print deze uit.
 
Stap 5: Verpak je producten samen met de orderbevestiging zorgvuldig. Bevestig het retourlabel op het grootste vlak van het pakket, zodat het goed zichtbaar en leesbaar is. Lever het pakket in bij het dichtstbijzijnde afhaalpunt.
 
LET OP: Bewaar het verzendbewijs en eventueel het trackingnummer. De klant draagt het risico voor het product vanaf het moment van levering.
 
Let op! We accepteren geen pakketten die onder rembours zijn verzonden.
 
Je kunt ook gebruik maken van het standaard herroepingsformulier dat je onderaan de algemene voorwaarden kunt vinden.
 
3.3. De staat van het product bij retourzending
Je bent alleen aansprakelijk voor eventuele waardevermindering van het product als gevolg van ander gebruik dan nodig is om de aard, eigenschappen en werking van het product vast te stellen. Met andere woorden, je kunt het product op dezelfde manier proberen als je dat in een fysieke winkel zou doen.

Indien het product is gebruikt op een manier die verder gaat dan wat hierboven is beschreven, beschouwen we het als gebruikt. Dit betekent dat je bij het annuleren van de aankoop mogelijk slechts een gedeelte of niets van het aankoopbedrag terugkrijgt, afhankelijk van de commerciële waarde van het product.
 
Om het volledige aankoopbedrag terug te krijgen, gelden dezelfde regels als bij aankopen in een fysieke winkel. Je mag het product uitproberen, maar mag het niet daadwerkelijk in gebruik nemen.
 
3.4. Onafgehaalde pakketten
Als je je pakket niet ophaalt bij het door jou gekozen afhaalpunt en het terugkomt naar Christmas Sweats ApS, behouden we het bedrag voor de verzendkosten plus een verwerkingsvergoeding, in totaal € 6,70.
 
Je kunt niet eenvoudigweg de ontvangst van het product weigeren bij het afhaalpunt zonder ons tegelijkertijd duidelijk hiervan op de hoogte te stellen.

4. Terugbetaling van het aankoopbedrag

Als je je aankoop wilt annuleren, ontvang je uiteraard het bedrag dat je aan ons hebt betaald terug (minus verzendkosten). In geval van waardevermindering, waarvoor je aansprakelijk bent, wordt dit bedrag in mindering gebracht op het aankoopbedrag.

Als je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zullen we alle betalingen die we van jou hebben ontvangen, inclusief eventuele verzendkosten, terugbetalen. Dit geldt echter niet in de volgende gevallen:

  • Als je meerdere producten in één bestelling hebt gekocht en slechts een deel van je aankoop wilt annuleren, zullen we de verzendkosten niet terugbetalen.
  • Als je een verzendmethode hebt gekozen die duurder is dan de goedkoopste verzendmethode die we aanbieden, wordt het verschil niet terugbetaald.

De terugbetaling van het aankoopbedrag zal zonder onnodige vertraging plaatsvinden en in ieder geval uiterlijk 14 dagen na de datum waarop we op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing om deze overeenkomst te annuleren.

We zullen de terugbetaling uitvoeren met hetzelfde betaalmiddel dat je hebt gebruikt voor de oorspronkelijke transactie, tenzij je uitdrukkelijk hebt ingestemd met een ander betaalmiddel.

We kunnen de terugbetaling inhouden totdat we het product hebben ontvangen, tenzij je vooraf bewijs hebt geleverd dat je het hebt teruggestuurd. 

Als je je aankoop wilt annuleren, moet het product worden teruggestuurd naar:

Christmas Sweats ApS
Hermodsvej 18B
8230 - Åbyhøj
Denemarken

Je kunt ook je aankoop annuleren door een duidelijke mededeling te geven en het product persoonlijk af te leveren op het bovenstaande adres.

5. Reclamatierecht

De wettelijke bepalingen inzake gebreken van de koopovereenkomst zijn van toepassing op aankopen van producten, en de Wet Consumentenkoop is van toepassing als je een consument bent. Je hebt recht op een product dat aan de overeenkomst voldoet. Je hebt verschillende rechten op grond van deze wetten als het product gebrekkig is of de levering vertraagd is.

Wanneer u winkelt bij Christmassweats.nl, heeft u natuurlijk 24 maanden garantie als er gebreken zijn aan uw product. Dit betekent dat u in principe het product kunt laten repareren, omruilen, uw geld terugkrijgen of een prijsverlaging krijgen, afhankelijk van de specifieke situatie.

Natuurlijk is het een vereiste dat de garantie gerechtvaardigd is en dat het gebrek niet is ontstaan als gevolg van verkeerd gebruik van het product of ander schadelijk gedrag.
 
5.1. Hoe dien ik een klacht in?
Als u een klacht heeft over een product, dient u contact op te nemen met onze klantenservice. Gelieve zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven wat het probleem is. Het is ook handig om een foto van het product mee te sturen bij de beschrijving van het defect. Dit is niet verplicht, maar het versnelt onze verwerkingstijd en minimaliseert de verwerkingstijd van de klacht.

Als uw klacht wordt goedgekeurd, sturen wij u een retourlabel zodat u het product zonder kosten kunt retourneren.

Vergeet niet dat het product altijd in deugdelijke verpakking moet worden teruggestuurd en zorg ervoor dat u een verzendbewijs ontvangt, zodat wij uw verzendkosten kunnen vergoeden.

Je moet een klacht indienen binnen een "redelijke termijn" nadat je het gebrek aan het product hebt ontdekt. Als je binnen twee maanden na ontdekking van het gebrek een klacht indient, zal deze altijd tijdig zijn.

Let op! We accepteren geen pakketten die per rembours of iets dergelijks zijn verzonden. 

5.2. Retourneren in verband met een klacht
Bij het indienen van een klacht over producten, neem contact op met info@christmassweats.nl of +45 81 60 00 71, en dan sturen we u een retourlabel waarmee u het pakket kunt retourneren.

Het product moet worden teruggestuurd naar:
Christmas Sweats ApS
Hermodsvej 18B
8230 - Aabyhøj
Denemarken

6. Privacybeleid

Om een overeenkomst met ons op Christmassweats.nl aan te gaan, hebben we de volgende informatie nodig:

  • Naam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

We registreren en delen de persoonsgegevens die nodig zijn om het product aan u te kunnen leveren. De persoonsgegevens worden geregistreerd bij Christmas Sweats ApS en worden gedurende vijf jaar bewaard, waarna de gegevens worden verwijderd.

Wij werken ook samen met verschillende andere bedrijven die gegevens opslaan en verwerken. Deze bedrijven verwerken uitsluitend informatie namens ons en mogen deze niet voor eigen doeleinden gebruiken.

We werken alleen samen met gegevensverwerkers in de EU of in landen die voldoende bescherming bieden voor uw gegevens.

Wanneer persoonlijke gegevens via onze website worden verzameld, zorgen wij ervoor dat dit altijd gebeurt met uw uitdrukkelijke toestemming, zodat u geïnformeerd bent over welke informatie wordt verzameld en waarom.

De directeur van Christmas Sweats ApS is de verantwoordelijke voor gegevens op onze website en heeft toegang tot de informatie die over jou wordt geregistreerd.

We slaan geen klantinformatie versleuteld op en verzenden deze ook niet versleuteld.

Als u van mening bent dat de informatie onjuist is, heeft u het recht om deze te laten corrigeren. In sommige gevallen zijn we verplicht om uw persoonlijke gegevens te verwijderen als u daarom vraagt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als uw gegevens niet langer nodig zijn voor het doel waarvoor ze werden verzameld.

U kunt ook contact met ons opnemen als u van mening bent dat uw persoonlijke gegevens in strijd met de wet worden verwerkt. U kunt contact met ons opnemen via info@christmassweats.nl.

7. Klachten

Als u een klacht wilt indienen over uw aankoop, dient u contact op te nemen met directeur Christoffer Sloth Henriksen via e-mail op info@christmassweats.nl.

Als we er samen niet in slagen een oplossing te vinden, kunt u een klacht indienen via het online klachtenportaal van de Europese Commissie, dat u hier kunt vinden - http://ec.europa.eu/odr.

8. Standaard herroepingsformulier

Je kunt ons standaard annuleringsformulier hieronder invullen.

(Dit formulier moet alleen worden ingevuld en teruggestuurd als de regels voor het herroepingsrecht van toepassing zijn)

Aan:
Christmas Sweats ApS
Hermodsvej 18B
8230 - Aabyhøj
Denemarken

Hierbij deel ik mede dat ik mijn herroepingsrecht wil uitoefenen in overeenstemming met de voorwaarden van de koopovereenkomst voor de volgende goederen/diensten:

Besteld op: _________________
Ontvangen op: _________________
Naam van de klant: ______________________
Adres van de klant: ______________________
Handtekening van de klant: ____________________
Datum: _________________
Je wenst een vrolijk kerstfeest met de coolste kersttruien!
Met vriendelijke groet, Jesper en Christoffer


De handelsvoorwaarden zijn voor het laatst bijgewerkt op 20.09.2023.